• تاریخ انتشار : 1403/07/22 - 15:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 56
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هفته جهانی سلامت روان

از سوی فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) ۱۰ اکتبر به عنوان “روز جهـانی سلامت روان ” نامگذاری شده است. در ایران (۱۸ لغایت ۲۴ مهر) به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده و عمده ترین هدف در این هفته ارتقا، افزایش آگاهی، تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.

از سوی فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) ۱۰ اکتبر به عنوان “روز جهـانی سلامت روان ” نامگذاری شده است. این فدراسیون برای این روز در هر سال، یک شعار خاص را انتخاب می کند. در ایران  (۱۸ لغایت ۲۴ مهر) به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده و عمده ترین هدف در این هفته ارتقا، افزایش آگاهی، تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است. در این هفته با تعیین شعار و روز شمار مرتبط در این مسیر گام برمی داریم.

 

روز شمار هفته سلامت روان ۱۴۰۳ به شرح زیر است:
چهارشنبه ۱۸ مهرماه، انگیزش و امید و بهره وری در محیط های کاری

پنجشنبه ۱۹ مهرماه، تنظیم هیجان و نقش آن در تعاملات سالم در محیط کار

جمعه ۲۰ مهرماه، سلامت روان در محیط کار زمینه ساز سلامت روان اعضای خانواده

شنبه ۲۱ مهرماه، زمینه سازی مداخلات اجتماع محور سلامت روان در محیط کار

یکشنبه ۲۲ مهرماه، تشخیص و مداخله زودهنگام اختلالات روان در محیط کار و افزایش بهره وری

دوشنبه ۲۳ مهرماه، تحقق مسئولیت اجتماعی کلان پروژه های صنعتی با پیوست سلامت روان

سه شنبه ۲۴ مهرماه، سازگاری با بازنشستگی و سلامت روان

اهمیت سلامت روان

سلامت روان در هر مرحله از زندگی، از کودکی و نوجوانی تا بزرگسالی مهم است. در طول زندگی، اگر مشکلات سلامت روانی را تجربه کنید، ممکن است بر تفکر، خلق و خو و رفتار شما تأثیر بگذارد.

داشتن یک بیماری روانی می تواند کار کردن، پایبندی به برنامه منظم، داشتن روابط سالم، معاشرت، حفظ بهداشت و موارد دیگر را با مشکل مواجه کند.

بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی یعنی حالت خوب بودن کامل از لحاظ روانی، اجتماعی، جسمی که این موضوع چند بعدی بودن سلامت را می رساند. بنابر این بررسی سلامت روانی انسان، نیازمند یک نگاه سیستمی به وضعیت او است.

بهداشت روانی یک زمینه تخصصی در محـدوده روانپزشکی است و هدف آن ایجاد سلامت روان به وسیله پیشگیـری از ابتلا به بیماری های روانی، کنترل عوامل مؤثر در بروز بیماری های روانی، تشخیص زودرس بیماری های روانی، پیشگیری از عوارض ناشی از برگشت بیماری های روانی و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است. پس بهداشت روانی علمی برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیش آمـدهای زندگـی است.

کار می تواند نقش مهمی در سلامت و رفاه کلی شما داشته باشد. علاوه بر مزایای مالی، شغل شما می تواند به زندگی شما معنا، ساختار و هدف بیافزاید. همچنین می تواند برای شما حس هویت ایجاد کند، عزت نفس شما را تقویت کند و یک خروجی اجتماعی مهم را ارائه دهد.

با این حال، کار در یک محیط منفی می تواند تأثیر معکوس داشته باشد و آسیب زیادی بر سلامت عاطفی شما وارد کند. ساعات طولانی، کمبود کارکنان، عدم حمایت و آزار و اذیت در محل کار می تواند سطح استرس شما را افزایش دهد و به مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و سوء مصرف مواد کمک کند. این مشکلات تنها با همه‌گیری و تغییرات عمده در عادات کاری ما در چند سال گذشته تشدید شده است.

همانطور که کار می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد، سلامت روان شما نیز می تواند بر کار شما تأثیر بگذارد و بر عملکرد شغلی و بهره وری شما تأثیر بگذارد.

چگونه از سلامت روان خود در محل کار مراقبت کنیم:

  • تمرین یک تکنیک آرامش بخش مانند مدیتیشن، تنفس عمیق، ورزش ریتمیک یا یوگا
  • داشتن خواب با کیفیت کافی در شب، خوردن یک رژیم غذایی سالم و مغذی و ورزش منظم
  • معنا و هدف را از کاری که انجام می دهید استخراج کنید
  • ایجاد روابط حمایتی متقابل با همکارانتان
  • ایجاد تاب آوری می‌تواند به شما کمک کند تا از ناکامی‌ها در زندگی حرفه‌ای یا شخصی خود جلوگیری کنید و دیدگاه مثبتی داشته باشید.
  • با یک درمانگر در مورد ایجاد راهکارهای خودمراقبتی صحبت کنید.
  • تعادل کار و زندگی سالم را ایجاد کنید. در ساعات غیرکاری روی دوستان و خانواده تمرکز کنید و زمانی را برای استراحت، شارژ کردن خود اختصاص دهید.

    نویسنده: المیرا صحرائی داریان
  • گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,مطالب آموزشی مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی
  • کد خبر : 281152
فائزه  فهیمی
تهیه کننده

فائزه فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه